werkplaats voor kinderen, jongeren, volwassenen met hinder 

      thuis, op school, met/zonder werk t.g.v. een depressie, ASS, ADHD, Burn-out, of Trauma  

 

 

Vanuit de Werkplaats Karstens bied ik diensten als therapeut, coach en loopbaanadviseur 

en  richt mij vooral op het begeleiden van jongeren en volwassenen die te maken hebben met de gevolgen van ASS, ADHD, depressie, Burn-out en/of trauma.

Als gespecialiseerd coach, therapeut en loopbaanadviseur voor jongeren (en hun ouders) en voor volwassenen heb naast het werken als manager voor gemeenten, zorg- en onderwijsinstellingen, heel wat ervaring opgedaan.

Ik werk met de methoden die behoren bij het Mediërend leren, Mindfulness, Cognitieve gedragstherapie, het coachen bij ASS/ADHD. Methoden, waarvan is onderzocht en gebleken dat ze effect hebben en die ook leuk zijn om te doen door kinderen, jongeren en volwassenen. 

Ik werk ambulant en kom bij jou thuis, in de buurt, op school, of op het werk. Jij bepaalt de plaats en de mensen met wie en de omstandigheden waaronder je jouw begeleiding wilt en kunt oefenen. 

Jij, als vraagsteller en cliënt, staat centraal  voor mij en voor mijn collega's. Alle aandacht en oefeningen richt ik/wij op een zorgvuldige opstelling en uitvoering van jouw begeleiding/ontwikkelplan.

Een plan waarbij jij die inzichten en vaardigheden ontwikkeld en toepast, zodat jij beter grip krijgt op de wijze van communiceren in het contact thuis, op school, of op je werk. De wijze waarop jij duidelijk kunt maken hoe jij het beste kunt omgaan met deze situaties, met  anderen, het beste leert en het plezierigst werkt.                                        

Om met daarbij de inbreng van o.a. jouw ouders, vrienden, partner, leerkracht of anderen, de vragen te onderzoeken, die te maken hebben met wat ASS, ADHD, de depressieve gevoelens, de trauma of Burn-out  voor jou en ook voor hen betekent. Om afspraken te maken hoe zij jou kunnen ondersteunen. Door veel te oefenen in allerlei situaties en onder verschillende omstandigheden en samen, zo nu en dan vast te stellen dat de hinder minder wordt en jij en de mensen om jouw heen, handiger worden in het gebruik van de vaardigheden.        

We kunnen zo nu en dan ook gebruik van de omgeving waar ik woon, het Lauwersmeergebied.            Hier maak ik tochten met de paarden en pony's, met of zonder huifkar, om de natuur te onderzoeken, te wandelen en ondertussen te werken aan jouw ontwikkelplan. Alleen of samen met anderen. 

Zo is er eens per maand is er  een AUT-café, waar je andere kinderen, ouders, deelnemers kunt ontmoeten. Kun jij alleen of samen met familie, vrienden komen pony- en paardrijden, sporten en fitnessen, darten, boogschieten, oefenen met bijv. Mindfulness of een stoelmassage krijgen. 

Zij, jouw partner, jouw ouders, broertjes/zusjes kunnen in de Werkplaats ook deelnemen aan cursussen, trainingen gericht op het krijgen van inzicht en het leren van vaardigheden en handige tips, zodat het thuis, op school, of in het werk de hinder steeds minder hinderlijk is en de onderlinge afstemming steeds eenvoudiger. - zie voor meer bij Diensten